trackingsystem.

Pantaenius Bohusracet kommer använder systemet TracTrac för att visa båtarnas position, deras korrigerade tider, rundningsplaceringar samt slutplaceringar. 

Alla båtar utrustas med en sändare, transponder som gör att man på nätet kan följa varje båt individuellt och se position och placering i tävlingen.

Sändaren har en laddningstid på 10 timmar, och måste därefter laddas upp med hjälp av ett cigarettuttag kopplat till 12 V batteri. Se över så att du säkert har cigarettuttag och batteri i båten!
 

Trackingsystemetet gör seglingen både säkrare och roligare. Tävlingsledningen har full koll på var deltagarna befinner sig. Konkurrenter kan bevaka varandra effektivare. Intresserade i land kan följa utvecklingen hela tiden.
Läs mer på www.tractrac.com

under tävlingsdagen.

Alla deltagare signerar ett kontrakt vid mottagning av trackern som avtalar att de är ansvariga för enheten och att en kostnad på 1.500 NOK kommer att tas ut om den kommer bort eller inte returneras.

Trackern lämnas ut samma dag som racet börjar och startas vid samma tidpunkt.
Trackern har en GPD-modul och en GPRS-modul. Position inhämtas till enheten var tredje sekund, och vi kommer att hämta ut data från enheten var 60:e sekund.

Här kan du se information om racet, samt hämta hem appen till din mobil: http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=553

efter tävlingen.

Trackerutrustning som inte lämnats tillbaks ska omgående skickas till:

Norsk Maritimt Forlag AS
Billingstadsletta 17
1396 Billingstad
Norge